Privacy Statement HomeMatching B.V.

Laatst gewijzigd: 23 oktober 2020

Wij zijn HomeMatching B.V., gevestigd aan de Patroonstraat 1, 3861 RN te Nijkerk. Ons KvK nr. is 72099984.

HomeMatching hecht waarde aan een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens. In deze Privacy Statement leggen we uit welke persoonsgegevens we op deze website verzamelen en met welk doel. Ook geven we aan wat je rechten zijn.

Account aanmaken
Op HomeMatching kun je op verschillende manieren een account aanmaken: als woningeigenaar (gratis), als woningzoeker (gratis), als gebruiker (gratis) en als partner (betaald abonnement).

Woningeigenaar
Als je als woningeigenaar een account aanmaakt, gebruikt HomeMatching je voornaam, achternaam, postcode, adres, woonplaats. Daarnaast kun je je telefoonnummer, profielfoto en biografische gegevens invullen (optioneel). Op basis van je postcode en huisnummer zoekt HomeMatching in het Kadaster en andere openbare bronnen naar de foto en gegevens van jouw huis. Je vult deze zelf aan met het type woning, aantal slaapkamers, geschatte waarde, faciliteiten, bouwstijl en ligging.
Bij het registreren van het account kunt je ook gebruik maken van jouw Facebookprofiel.
HomeMatching gebruikt jouw persoonsgegevens om woningeigenaren en woningzoekers met elkaar in contact te brengen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met partners van HomeMatching in contact te komen. Dit is niet verplicht. De aangemelde woningen worden getoond op de website van HomeMatching. Jouw woning is ook te zien op het dashboard van een woningzoeker die past bij jouw profiel. Je eigen dashboard is privé en kan alleen worden bekeken door jouzelf.
Als woningeigenaar kun je een partner van HomeMatching selecteren als jouw coach. Dit kan tijdens het aanmeldproces of op diverse plekken op de website van HomeMatching. Dit is niet verplicht. Bij het kiezen van een gewenste coach kun je contact opnemen met deze coach en de coach met jou.
HomeMatching gebruikt deze persoonsgegevens op basis van jouw toestemming. We bewaren de gegevens zolang je geregistreerd wilt blijven. Als je het account opheft, worden de persoonsgegevens en de gegevens over het huis direct door ons verwijderd.

Woningzoeker
Als je als woningzoeker een account aanmaakt, gebruikt HomeMatching je voornaam, achternaam en emailadres. Daarnaast kun je je telefoonnummer, profielfoto en biografische gegevens invullen (optioneel).
Je voert de plaats en straatnaam in van de woning die je zoekt, de prijscategorie en de woningoppervlakte. Verder geef je aan wat je woonwensen zijn, zoals type woning, aantal slaapkamers en faciliteiten. Bij het registreren van het account kunt je ook gebruik maken van jouw Facebookprofiel.
HomeMatching gebruikt jouw persoonsgegevens en zoekwensen om woningeigenaren en woningzoekers met elkaar in contact te brengen, om een bod uit te brengen, een bezichtiging aan te vragen en om woningen te liken. Jouw zoekwensen worden getoond op het dashboard van de woningeigenaar die past bij jouw profiel. Je eigen dashboard is privé en kan alleen worden bekeken door jouzelf.
Als woningzoeker kun je een partner van HomeMatching selecteren als jouw coach. Dit kan tijdens het aanmeldproces of op diverse plekken op de website van HomeMatching. Dit is niet verplicht. Bij het kiezen van een gewenste coach kun je contact opnemen met deze coach en de coach met jou.
HomeMatching gebruikt deze persoonsgegevens op basis van jouw toestemming. We bewaren de gegevens zolang je geregistreerd wilt blijven. Als je het account opheft, worden de gegevens direct door ons verwijderd.

Gebruiker
Je kunt je op HomeMatching ook aanmelden als gebruiker. Als je als gebruiker een account aanmaakt, gebruikt HomeMatching je voornaam, achternaam en emailadres. Daarnaast kun je je telefoonnummer, profielfoto en biografische gegevens invullen (optioneel). Als gebruiker kun je reageren op woningen door contact op te nemen met gebruikers op HomeMatching. Als gebruiker kun je ook een bezichtiging aanvragen, bod uitbrengen of profielen van gebruikers bekijken. Als gebruiker kun je een partner van HomeMatching selecteren als jouw coach. Dit kan op diverse plekken op de website van HomeMatching. Dit is niet verplicht. Bij het kiezen van een gewenste coach kun je contact opnemen met deze coach en de coach met jou.

Partners
Op HomeMatching kun je je bedrijf of organisatie als partner aanmelden. Bij de registratie worden de volgende bedrijfsgegevens gevraagd: naam vestiging, adres, huisnummer, emailadres, telefoonnummer, KVK, BTW en AFM (optioneel), websiteadressen.
Van elk bedrijf kunnen meerdere adviseurs worden toegevoegd aan het account. Van elke adviseur worden de volgende persoonsgegevens opgenomen: voornaam, achternaam, geboortedatum (niet verplicht), werkzaam sinds (niet verplicht), telefoonnummer (niet verplicht) en emailadres.
HomeMatching gebruikt de bedrijfs- en persoonsgegevens om adviseurs in contact te brengen met woningzoekers en woningeigenaars en vice versa. Woningzoekers- en eigenaars kunnen op hun dashboard een adviseur toevoegen als coach en aangeven of deze met hen contact mag opnemen. De gegevens van de coach worden dan op het dashboard van de woningzoeker en/of woningeigenaar getoond.
HomeMatching gebruikt de bedrijfs- en persoonsgegevens op basis van een overeenkomst: de abonnementsvorm die de partner heeft gekozen. HomeMatching bewaart de gegevens van partners tot zeven dagen na het beëindigen en verwijderen van het abonnement en het partneraccount.

Coach of partner selecteren
Op HomeMatching kun je als gebruiker, woningzoeker en woningeigenaar gebruik maken van professionele coaches (partners) van HomeMatching. Bij het aanmelden of registreren kun je als gebruiker, woningzoeker en woningeigenaar een coach selecteren. Bij het selecteren van een door jou gewenste coach kun je aangeven of deze coach contact met jou op mag nemen, of liever niet. Als je het initiatief voor contact bij jou als gebruiker, woningeigenaar of woningzoeker wilt laten en dus niet wilt dat je coach contact met je opneemt, dan ziet de gekozen coach niet dat je hem of haar hebt gekozen. Er worden dus ook geen persoonsgegevens gedeeld met de coach. Als je ervoor kiest dat je gekozen coach contact met je mag opnemen, dan worden de volgende gegevens gedeeld: je openbare profiel van HomeMatching met contactmogelijkheid via e-mail en de expertise die je vraagt aan je coach.

Klantprofiel

HomeMatching kan een individueel klantprofiel van je persoonsgegevens maken op basis van online software van BlueConic. Dit gebeurt alleen als je alle cookies van deze website hebt geaccepteerd. Op basis van dit klantprofiel bedient HomeMatching je met de meest relevante content, service en aanbiedingen. Het klantprofiel kan zowel ongeïdentificeerde als persoonlijke gegevens bevatten. Op dit moment (oktober 2020) wordt de software van BlueConic geïmplementeerd in de website van HomeMatching. De specifieke juridische afkadering zal in november gereed zijn. Cookie Statement, Privacy Statement en voorwaarden worden dan aangepast en uitgebreid.

Nieuwsbrief
Als je geen koopwoning hebt of niet op zoek bent naar een woning, is het mogelijk alleen je e-mailadres te registreren. HomeMatching houdt je dan op de hoogte van nieuwtjes. We verwerken je e-mailadres op basis van jouw toestemming. Op elk gewenst moment kun je jouw e-mailadres weer verwijderen.

Cookies
Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan HomeMatching naar jouw computer wordt meegestuurd en op je harde schijf is opgeslagen. De opgeslagen informatie kan bij je volgende bezoek aan deze website weer naar onze server worden teruggestuurd. Zo kunnen we jou herkennen en beter van dienst zijn.

HomeMatching maakt gebruik van technische cookies om de functionaliteit van bepaalde pagina’s van de website te optimaliseren. Ook wordt gebruik gemaakt van tracking cookies. Deze laatste vorm gebruiken wij op basis van jouw toestemming, verkregen via een popupvenster. Zolang deze niet geaccepteerd wordt, worden er geen persoonlijke gegevens vastgelegd. HomeMatching gebruikt cookies van de online diensten Google Analytics, ShareThis, Intercom en Facebook. Je kunt cookies van jouw computer verwijderden via de instellingen van je browser.

Je hebt de volgende rechten:

-uitleg krijgen over welke persoonsgegevens HomeMatching heeft en wat wij daarmee doen;
-inzage in de precieze persoonsgegevens die wij hebben;
-het laten corrigeren van fouten;
-het laten verwijderen van persoonsgegevens;
-het intrekken van je toestemming;
-bezwaar maken tegen een bepaald gebruik van de persoonsgegevens.

Beveiliging
Wij nemen de bescherming van jouw persoonsgegevens serieus. Als er sprake is van misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijzigingen, nemen wij passende maatregelen.

Klacht indienen
Mocht je een klacht hebben dan proberen we er natuurlijk samen uit te komen. Vind je desondanks dat HomeMatching je niet op de juiste manier helpt, dan heb je het recht een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens. Op www.autoriteitpersoonsgegevens.nl wordt uitgelegd hoe je een klacht kunt indienen.

Wijziging privacy statement
Deze privacyverklaring kan worden gewijzigd. De gewijzigde versie zal op onze website worden gepubliceerd en van een nieuwe datum worden voorzien.

Vragen?
Heb je vragen over bovenstaande onderwerpen, dan kun je contact met ons opnemen:

HomeMatching B.V.
KVK 72099984
Patroonstraat 1
3861 RN Nijkerk
tel: +31 (0)33 303 94 33
e-mail: herman@homematching.nl