Privacy Statement HomeMatching B.V.

Laatst gewijzigd: 12 november 2020

Wij zijn HomeMatching B.V., gevestigd aan de Patroonstraat 1, 3861 RN te Nijkerk. Ons KvK nr. is 72099984. HomeMatching vindt een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens belangrijk. In deze Privacy Statement leggen we uit welke persoonsgegevens we verzamelen en met welk doel. Ook geven we aan wat je rechten zijn.

Welke persoonsgegevens verzamelt HomeMatching?
Dat hangt af van het soort account dat je aanmaakt en van de cookies die je accepteert. De accounts en cookies worden hieronder uitgelegd. HomeMatching verzamelt de volgende soorten persoonsgegevens:

- namen en contactgegevens, zoals: voornaam, achternaam, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer;
- technische gegevens, zoals: huidig apparaat type, IP-adres, browsernaam, browserversie, huidige resolutie, taalinstellingen;
- gegevens over jouw interesses, zoals: je interesse in de woonoppervlakte, aantal slaapkamers, type woning, woonplaats/adres;
- gegevens over jouw gedrag, zoals: of je een woning zoekt, of je een woning aanbiedt, welke woningen je bekijkt, welke websites en pagina’s je bekijkt, of je interesse heb in contact met een coach.

Waar haalt HomeMatching deze persoonsgegevens vandaan?
- HomeMatching ontvangt gegevens die je invult bij het aanmaken van een account of in een webformulier;
- specifieke gegevens over woningen krijgen we van het Kadaster;
- we verzamelen gegevens via de cookies die door ons en door andere bedrijven worden geplaatst;

Waar slaat HomeMatching de persoonsgegevens op?
Gegevens van klanten worden opgeslagen in een CMS (content management systeem) en in een CDP (customer data platform).

Maakt HomeMatching een individueel klantprofiel van mij?
Wij bouwen alleen een individueel klantprofiel van je op als je ons daarvoor toestemming hebt gegeven. We gebruiken daarvoor de online software van Blueconic, met wie we een verwerkersovereenkomst hebben gesloten. Deze software verzamelt relevante informatie en eigenschappen over jou. Zo kunnen we je van de meest relevante aanbiedingen, advertenties en diensten voorzien.

Waar geef ik toestemming om een klantprofiel op te bouwen?
Je geeft HomeMatching toestemming om een klantprofiel op te bouwen door de cookies voor marketing en profilering te accepteren. Daarvoor ga je naar het venster: Zelf cookies instellen. Je kunt deze instellingen wijzigen.

Voor welke doelen gebruikt HomeMatching de persoonsgegevens?
HomeMatching verzamelt persoonsgegevens:
- om jou een optimale gebruikservaring van deze website te kunnen bieden;
- om woningzoekers en woningeigenaren met elkaar in contact te brengen;
- om woningzoekers en – eigenaren in contact te brengen met een coach;
- om jou passende aanbiedingen van partners en adverteerders te kunnen doen;
- om een klantprofiel van je op te bouwen zodat we je beter leren kennen en je beter van dienst kunnen zijn;

Welk soorten accounts kun je aanmaken op HomeMatching?
Op HomeMatching kun je een account aanmaken als woningeigenaar (gratis), als woningzoeker (gratis), als gebruiker (gratis) en als partner (betaald abonnement).

Welke gegevens gebruikt HomeMatching als ik een account aanmaak als woningeigenaar?
Als je als woningeigenaar een account aanmaakt, gebruikt HomeMatching je voornaam, achternaam, postcode, adres, e-mailadres en woonplaats. Daarnaast kun je je telefoonnummer, profielfoto en biografische gegevens invullen (optioneel). Op basis van je postcode en huisnummer zoekt HomeMatching in het Kadaster en andere openbare bronnen naar de foto en gegevens van jouw huis. Je vult deze zelf aan met het type woning, aantal slaapkamers, geschatte waarde, faciliteiten, bouwstijl en ligging. Bij het registreren van het account kunt je ook gebruik maken van jouw Facebookprofiel.

HomeMatching gebruikt jouw persoonsgegevens om woningeigenaren en woningzoekers met elkaar in contact te brengen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met partners van HomeMatching in contact te komen. Dit is niet verplicht. De aangemelde woningen worden getoond op de website van HomeMatching. Jouw woning is ook te zien op het dashboard van een woningzoeker die past bij jouw profiel. Je eigen dashboard is privé en kan alleen worden bekeken door jouzelf.

Als woningeigenaar kun je een partner van HomeMatching selecteren als jouw coach. Dit kan tijdens het aanmeldproces of op diverse plekken op de website van HomeMatching. Dit is niet verplicht. Bij het kiezen van een gewenste coach kun je contact opnemen met deze coach en de coach met jou. Dit contact kan plaatsvinden via het berichtensysteem van HomeMatching. Kies je een coach, dan kan deze jouw dashboard inzien.

HomeMatching gebruikt deze persoonsgegevens op basis van jouw toestemming. We bewaren de gegevens zolang je geregistreerd wilt blijven. Als je het account opheft, worden de persoonsgegevens en de gegevens over het huis direct door ons verwijderd.

Welke gegevens gebruikt HomeMatching als ik een account aanmaak als woningzoeker?
Als je als woningzoeker een account aanmaakt, gebruikt HomeMatching je voornaam, achternaam en emailadres. Daarnaast kun je je telefoonnummer, profielfoto en biografische gegevens invullen (optioneel). Je voert de plaats en straatnaam in van de woning die je zoekt, de prijscategorie en de woningoppervlakte. Verder geef je aan wat je woonwensen zijn, zoals type woning, aantal slaapkamers en faciliteiten. Bij het registreren van het account kunt je ook gebruik maken van jouw Facebookprofiel.

HomeMatching gebruikt jouw persoonsgegevens en zoekwensen om woningeigenaren en woningzoekers met elkaar in contact te brengen, om een bod uit te brengen, een bezichtiging aan te vragen en om woningen te liken. Jouw zoekwensen worden getoond op het dashboard van de woningeigenaar die past bij jouw profiel. Je eigen dashboard is privé en kan alleen worden bekeken door jouzelf.

Als woningzoeker kun je een partner van HomeMatching selecteren als jouw coach. Dit kan tijdens het aanmeldproces of op diverse plekken op de website van HomeMatching. Dit is niet verplicht. Bij het kiezen van een gewenste coach kun je contact opnemen met deze coach en de coach met jou. Kies je een coach, dan kan deze jouw dashboard inzien.
HomeMatching gebruikt deze persoonsgegevens op basis van jouw toestemming. We bewaren de gegevens zolang je geregistreerd wilt blijven. Als je het account opheft, worden de gegevens direct door ons verwijderd.

Welke gegevens gebruikt HomeMatching als ik een account aanmaak als gebruiker?
Je kunt je op HomeMatching ook aanmelden als gebruiker. Als je als gebruiker een account aanmaakt, gebruikt HomeMatching je voornaam, achternaam en emailadres. Daarnaast kun je je telefoonnummer, profielfoto en biografische gegevens invullen (optioneel). Als gebruiker kun je reageren op woningen door contact op te nemen met gebruikers op HomeMatching. Als gebruiker kun je ook een bezichtiging aanvragen, bod uitbrengen of profielen van gebruikers bekijken. Als gebruiker kun je een partner van HomeMatching selecteren als jouw coach. Dit kan op diverse plekken op de website van HomeMatching. Dit is niet verplicht. Bij het kiezen van een gewenste coach kun je contact opnemen met deze coach en de coach met jou. Kies je een coach, dan kan deze jouw dashboard inzien.

Welke gegevens gebruikt HomeMatching als ik partner wordt?
Op HomeMatching kun je je bedrijf of organisatie als partner aanmelden. Bij de registratie worden de volgende bedrijfsgegevens gevraagd: naam vestiging, adres, huisnummer, emailadres, telefoonnummer, KVK, BTW-id (optioneel) en AFM (optioneel), websiteadressen.

Van elk bedrijf kunnen meerdere adviseurs worden toegevoegd aan het account. Van elke adviseur worden de volgende persoonsgegevens opgenomen: voornaam, achternaam, geboortedatum (niet verplicht), werkzaam sinds (niet verplicht), telefoonnummer (niet verplicht) en emailadres.

HomeMatching gebruikt de bedrijfs- en persoonsgegevens om adviseurs in contact te brengen met woningzoekers en woningeigenaars en vice versa. Woningzoekers- en eigenaars kunnen op hun dashboard een adviseur toevoegen als coach en aangeven of deze met hen contact mag opnemen. De gegevens van de coach worden dan op het dashboard van de woningzoeker en/of woningeigenaar getoond.

HomeMatching gebruikt de bedrijfs- en persoonsgegevens op basis van een overeenkomst: de abonnementsvorm die de partner heeft gekozen. HomeMatching bewaart de gegevens van partners tot zeven dagen na het beëindigen en verwijderen van het abonnement en het partneraccount.

Hoe kom ik in contact met een coach of partner?
Op HomeMatching kun je als gebruiker, woningzoeker en woningeigenaar gebruik maken van professionele coaches (partners) van HomeMatching. Bij het aanmelden of registreren kun je als gebruiker, woningzoeker en woningeigenaar een coach selecteren. Bij het selecteren van een door jou gewenste coach kun je aangeven of deze coach contact met jou op mag nemen, of liever niet. Als je het initiatief voor contact bij jou als gebruiker, woningeigenaar of woningzoeker wilt laten en dus niet wilt dat je coach contact met je opneemt, dan ziet de gekozen coach niet dat je hem of haar hebt gekozen. Er worden dus ook geen persoonsgegevens gedeeld met de coach. Als je ervoor kiest dat je gekozen coach contact met je mag opnemen, dan worden de volgende gegevens met de coach gedeeld: je openbare profiel van HomeMatching met contactmogelijkheid via e-mail en de expertise die je vraagt aan je coach.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van HomeMatching?
Als je zelf geen koopwoning hebt of niet op zoek bent naar een woning, is het mogelijk alleen je e-mailadres te registreren. HomeMatching houdt je dan op de hoogte van nieuwtjes. We verwerken je e-mailadres op basis van jouw toestemming. Op elk gewenst moment kun je jouw e-mailadres weer verwijderen.

Wat zijn cookies?
Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan HomeMatching naar jouw computer wordt meegestuurd en op je harde schijf is opgeslagen. De opgeslagen informatie kan bij je volgende bezoek aan deze website weer naar onze server worden teruggestuurd.

Welke soorten cookies gebruikt HomeMatching?
De verschillende soorten cookies zijn beschreven in onze Cookie Statement. Je kunt de cookies zelf instellen via Zelf cookies instellen.

Welke rechten heb ik?
Je hebt de volgende rechten:
- uitleg krijgen over welke persoonsgegevens HomeMatching van je heeft en wat wij daarmee doen;
- inzage in de precieze persoonsgegevens die wij hebben;
- het laten corrigeren van fouten;
- het laten verwijderen van persoonsgegevens;
- het intrekken van je toestemming;
- bezwaar maken tegen een bepaald gebruik van de persoonsgegevens.

Hoe kan ik mijn persoonsgegevens inzien of laten verwijderen?
Je kunt je persoonsgegevens inzien of laten verwijderen door via de mail een verzoek in te dienen bij HomeMatching, info@homematching.nl. Wij reageren dan zo snel mogelijk op je verzoek.
Ook kun je het klantprofiel dat we met jouw toestemming hebben opgebouwd inzien, corrigeren of verwijderen. En het is mogelijk op jouw verzoek een bestand met alle gegevens van dit profiel aan te leveren.

Zijn mijn persoonsgegevens veilig bij HomeMatching?
Wij nemen de bescherming van jouw persoonsgegevens heel serieus. Als er sprake is van misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijzigingen, nemen wij passende maatregelen.

Kan ik een klacht indienen?
Mocht je een klacht hebben dan proberen we er natuurlijk eerst samen uit te komen. Vind je desondanks dat HomeMatching je niet op de juiste manier helpt, dan heb je het recht een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens. Hier wordt uitgelegd hoe je een klacht kunt indienen.

Kan deze Privacy Statement worden aangepast?
Ja, deze privacyverklaring kan worden gewijzigd. De gewijzigde versie zal op onze website worden gepubliceerd en van een nieuwe datum worden voorzien.

Vragen?
Heb je vragen over bovenstaande onderwerpen, dan kun je contact met ons opnemen:

HomeMatching B.V.
KVK 72099984
Patroonstraat 1
3861 RN Nijkerk
tel: +31 (0)33 303 94 33
e-mail: info@homematching.nl